28 februari 2011

Checklistan.

Nu är några saker avklarade, dopet som var helt underbart fantastiskt fint! Vi kunde inte tänka oss att något kunde ha gått bättre. De flesta gästerna kom, fikat gick bra, presenterna var tipptopp och sällskapet gjorde allt. Tack alla som var med, ni är värdefulla!
Charlie lyckades ju tyvärr vara trött innan dopet (gick inte att söva honom...) och vipps så känner jag att han blir väldigt tung i famnen och han somnar som en stock. Dock vaknade han till när prästen hällde vatten på hans huvud och han vaknade med ett stort skrik. Men tillbaka till mammas famn var allt frid och fröjd igen och han var vaken resten av akten. Och han var så fin! Nu är det över, och vi är så tacksamma för allt.

Babysim var igår som i vanlig ordning. Han sprattlade runt, dök och sprattlade lite till. Sen var det den hemska dusch- och ombytningsstunden inne och han skrek tills vi nästan var tillbaka i bilen igen. Det är nog bara att inse att den biten inte är hans favorit ;-) Huvudsaken är att själva babysimmandet är den roliga biten som han uppskattar.

Och ett stort framsteg har skett idag. Nu vänder sig Charlie från mage till rygg. 5 månader tog det tills han knäckte "koden". Men visst, det hände en gång men snart händer det nog igen. Och jag måste säga att han såg väldigt förvånad ut när han plötsligt hamnade på rygg. Jag bara älskar när det händer nya saker med honom, varje liten sak som händer är ju så värdefulla!

Dock finns det ju saker som man inte vill ska hända .... Han har nästan slutat att äta, nu i 2 dagar. allt från 20-100ml välling vill han bara ha, och visst det går ju i nästan 1 dl vanlig mat (puré) oftast efteråt, men det är absolut inte tillräckligt. Så efter lite råd från vår BVC sköterska blir det en extra kontroll hos henne på onsdag när vi ändå är där på babycafé. Charlie är ju redan smal, och det behöver ju verkligen inte gå åt det hållet nu. Han borde bli "tjockare" istället, min lille prins!

Inga kommentarer: